HTML

Csak a szokásos

Személyes élmények, álmok Meg minden, amit a világban látok Minden, amit átélek Leírom, ha átérzem.

Friss topikok

  • radioheADAM: @P.Gáspár: Igazából baromság, így visszagondolva, de akkor nagyon adta az érzést, el fogom mesélni... (2010.08.14. 12:54) Igen, Ő az!
  • radioheADAM: a jó kis kaszinótojást, enyje (2010.06.22. 14:28) Everything in it's right place
  • P.Gáspár: Egy ilyet sose fognak tudni áterőszakolni, egyik országban sem. Egyszerűen az emberi test működésé... (2010.06.03. 19:06) Örömóda - Hetvenéves nyugdíjkorhatárt javasol az EU
  • andrewblood: @Gali Máté: faszé' kevered ide a politikát Mátéka!? :D mellesleg ez tényleg baromság. (2010.03.11. 12:54) Te iBIOta!!!
  • radioheADAM: há' mauuuni KA még az esztergomi érsek is a moliba pörgött (2010.02.06. 12:17) Esztergomi kiruccanás

Linkblog

Örömóda - Hetvenéves nyugdíjkorhatárt javasol az EU

2010.06.01. 09:52 radioheADAM

Haló! Rég jelentkeztem, ennek több oka is van, talán a legindokoltabb az, hogy lusta vagyok és elfelejtettem a jelszavam. :) Nade sebaj, most itt vagyok, gyüttem blogggolni!

Nem rég olvastam az Origon, hogy az EU Bizottság olyan javaslatot készül tenni, vagyis javaslatszinten már ott van az asztalon, hogy a nyugdíjkorhatárt az összes EU tagállamban! 70 éves korig kitolják. Az indok az, hogy nehogy már Palibá' élete több mint 1/3-át nyugdíjasként töltse, nem dolgozott ő eleget. Nos ez talán működne is, ha mindenki olyan aktatologató nyugat-európai lenne, mint az ötlet gazdája. Csakhogy! Képzeljük el, hogy az ifjú titán, a kis Palika nem szellemi munkát végez, továbbtanulásra nincs lehetősége, így az építőiparban helyezkedik el, mint kőműves-segédmunkás. Egész életében ezt csinálja, ehhez ért. Tegyük fel, 20 éves korában áll munkába, és dolgozzon egy félévszázadon keresztül? Mi a cinkesebb? Az, hogy élete több mint 1/3-át nyugdíjasként tölti, mert ledolgozik 40 évet (megjegyzem szerintem a 45 év is elég ergya, amit Bajnai Dzsí. találat ki, megvalósítását pedig 2022-ig tervezte), vagy az, hogy még 70 évesen is a malterostéglát pakolja?

A Bajnai-féle nyugdíjkorhatár emelése is a mi generánciónkat fogja érinteni, illetve a 70 éves korhatár szintúgy, hiszen annak bevezetését 2060-ig szeretné az EU kivitelezni.

Ezek még mind elméleti síkon lebegnek, csak úgy, mint Magyarország monetáris unióba való belépése, azaz vagy soha nem lesz belőle semmi, vagy úgyis tolódik az időpont határa.

Egyáltalán megtudja-e addig őrizni az Európai Unió egységét?

1 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vonfonok.blog.hu/api/trackback/id/tr802047166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Gáspár 2010.06.03. 19:06:49

Egy ilyet sose fognak tudni áterőszakolni, egyik országban sem. Egyszerűen az emberi test működésével ellentétes 70 évesen még bármilyen munkát végezni.
süti beállítások módosítása